Bunga Dulang Organza Gold

Akhirnya siap jugak bunga dulang ni..leceh jugak rupanya buat bunga organza ni…bentukkan kelopak mcm nak buat bunga stokin tapi kain organza tu kena gam elok2 kat dawai tu…memandangkan cuma ada satu kaler je organza tu jadi tak dpt la buat daun dari organza jugak..kira tipu skit la pakai daun emas..hehehe..yang penting nak mencuba buat bunga organza tu..selalu tgk kat fotopages penjual2 bunga je kan…lepas ni boleh la cuba buat bunga design lain pulak selain bunga 5 kelopak ni…

Oh..bunga merah putih pon dah siap..itu entry esok la plak…tapi still bunga 5 kelopak jugak…boring dah balik2 bunga pesen tu gak..hahha..tunggu la kalau jadi bunga orkid..nak buat kaler purple kali ni…emmm..cemana la agaknya orkid dari kain stokin ek…

24 comments

  1. dear MQ..

    what a lovely hand maker, isma suka gak try bwt2 bunga kraftangan mcm ni..tgk kat fp org lain mcm cantek aje, bole tulung ajar x mcm mana nak wt bunga organza dgn bunga stokin. Email me plz..

  2. hi MQ

    tak lama lagi i nak wat kenduri….jadi berhajat sangat nak wat bunga organza as a gift….jadi nak tanya sikit la…lepas gam dawai pada kain organza tu, kene potong ke tepinya? atau dawai tu dilapik depan belakang macam wat bunga stokin…. i reallly need your answer soon.

    [email protected]

    TQ so much

  3. Hi MQ..
    saya berkenan sgt nk wat bunga organza..
    tp xtahu mcmane carenye..
    blh x bg tnjk ajar skit..
    Terima KAsih..

  4. hai MQ,

    saya teruja nak tau macam mana nak membuat bunga dulang organza tu,nampak sangat cantik & menarik…hari ni tetiba timbul plak minat untuk belajar membuat bunya,especially bunye untuk gubahan hantaran….

  5. hai Mq..

    saya tertarik dengan buang telur kain organza ni..kalau boleh la,nak mintak tunjuk ajar dari mq cara nak buat bunga ni..boleh ker???

  6. saya sebenarnyer tengah buat persiapan untuk perkahwinan adik dah dekat dah.. nak buat bunga pahar gantung sendiri.. maner lagi senang organza ke stokin.. kain paer yang dibunakan untuk bunga stokin tu.. boleh tak email sy cara2 danbahan yang diperlukan,,, secara ringkas pun takper biar sy nampak gambaran nyer pun ok dah..

  7. hai kak..
    lama dah duk cr cara nk wat bunga dulang organza.. sbb ianya cantik..
    jmpa web site akak.. leh x akak bg cara nk watnya.

    Thanks 🙂

Leave a Reply to suzana Cancel reply